Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Alguns d'aquests materials són per treballar directament a l'aula amb els alumnes i d'altres estan dissenyats pensant en els pares o mestres. Tots ells són de lliure disposició i poden descarregar-se sense restriccions. Alguns, però, estan sotmesos a una llicència Creative Commons de tipus Reconeixement-NoComercial-Compartirigual CC BY-NC-SA. En qualsevol cas, si en feu modificacions, es prega que respecteu l'autoria.

  


 

Prezi

 

Prezi

 

Powerpoint
Els riscos de la navegació a Internet Les 3 regles d'or de l'edició de textos Presentació interactiva: el teclat  

Presentació adreçada a pares i mestres pensada com suport per a una sessió explicativa sobre els riscos per els infants de la navegació sense cap supervisió adulta. Basada en les conclusions de l'estudi EUKidsOnLine  de la UE 

Presentació pensada com a material introductori inicial al tema del tractament de textos per al cicle superior de primària o primer curs d'ESO. Presenta tres aspectes procedimentals molt bàsics que no sempre estan ben assolits al final de primària.

Presentació interactiva que fa una utilització àmplia de les zones sensibles, dissenyada per fer-la servir amb pissarres digitals per explicar el teclat a l'ESO a diferents nivells de profunditat segons convingui. Llegiu les notes a les diapositives.


 

Excel

 

Document

 

Powerpoint
Exercicis d'escriptura de numerals Apunts sobre l'edició de textos Conceptes sobre la imatge digital  

Pràctica de sèries de 20 exercicis d'escriptura de numerals configurables entre els límits que determini el professor. Pot fer-se servir en xarxa.

Addicionalment pot servir per proporcionar la funció =NumeralCat(núm) utilitzable per altres propòsits en qualsevol full de text; com per exemple, fer rebuts... 

Part inicial d'uns apunts sobre edició de textos pensats per aprofundir en el coneixement conceptual de com i perquè hem de fer servir els recursos dels moderns processadors de text a partir dels primers cursos d'ESO. No són en absolut cap manual de Word ni de Writer, sinó més aviat una ajuda per tenir criteris més sòlids en el moment d'enfrontar-nos amb aquests programes.

Presentació interactiva que fa una utilització àmplia de les zones sensibles. Dissenyada per fer diverses sessions  d'explicacions a classe amb la pissarra digital sobre tots els aspectes i elements de les imatges digitals. Com amb la del teclat convé llegir les notes a cada diapositiva per tal de poder-li treure tot el partit.

Document Excel   Vídeo
Numeració de pàgines en LibreOffice  Generador de calendaris d'aula Propietats bàsiques dels textos

Document en PDF amb un mètode senzill en set
pasos
per paginar sense problemes qualsevol document fet en Writer de LibreOffice deixant, si
cal, grups de pàgines sense numerar, que és una necessitat molt habitual en els treballs de tercer i quart d'ESO

La primera versió la vaig fer amb Lotus 1-2-3 a finals dels vuitanta. Pot generar calendaris de qualsevol mes i any i considera automàticament les festes fixes i les mòbils del calendari lunar com les de Setmana Santa i Corpus. Encara que jo el considero inacabat perquè contínuament vaig fent petites millores és totalment funcional i molt pràctic.

Presentació animada per introduir els conceptes bàsics que cal dominar abans de poder editar documents de text a un nivell intermig i avançat. Recomano visualitzar-la amb Windows Media Player.